4 Ağustos 2010 Çarşamba

Kaya Sansarı-Sansar / Martes foina / Beech Marten --- Кумар Сансара Сансара-

Kaya Sansarı-Sansar / Martes foina / Beech Marten Кумар Сансара Сансара-
Кумар Сансара Сансара-
                             
  Kürk; sık kıllı, kalın ve parlak görünüşlüdür. Kış mevsiminde kürkün yaza oranla daha koyu bir hal aldığı görülmüştür. Koyu kahverengi olan kılların baskın olmasından dolayı genel renk dorsalde koyu kahverengidir. Bu bölgedeki kılların parlak olmasından dolayı, hayvan dışa daha parlak ve çekici görünmektedir. Ventral bölgede ise koyu kahverengi olan kılların hemen hemen yok denecek kadar az olmasından dolayı, bu bölgede genel olarak deve kılı rengi hakimdir. Kasıklarda bu rengin biraz daha açık bir hal aldığı görülür. Vücudun en uzun ve en sık kıllarıyla kaplı olan kuyruğun rengi, genelde dorsal kürkle aynı renktedir. Fakat bu renk uzun olan kuyruğun ucuna doğru daha koyu bir hal alır. Nispeten kısa olan ayakların rengi, kuyrukla aynı renktedir. Fakat kuyruğa oranla biraz daha koyudur. Kafa bölgesi ve kulaklar; vücuda oranla daha açık ve kısa kıllarla kaplıdır. Burun kenarlarında, her iki gözün üst kapaklarında ve alt çenede bıyık şeklinde kıllara rastlanır. Ancak, göz kapaklarında ve alt çenedeki bu kıllar sayı olarak burun bölgesindeki bıyıklardan daha az sayıdadır. Ayaklar, beş parmağa sahip olup, ayak tabanları ve pençeleri belirgindir. Gerdanlarında alt çeneden başlayıp ön ayakların kaidesine veya üst kısmına kadar uzanan beyaz bir benek görülür. Bu benek arkaya doğru çatala ayrılarak birbirine paralel şekilde uzanır.
 Мех, часто волосатый, толстый и глянцевый внешний вид. Станьте темнее зимой, чем летом мех был взят. Из-за общего цвет темно-коричневый сверху и темно-каштановые волосы доминирующим. В этом регионе из-за волосы блестящими, яркими и привлекательными люди, кажется, экспорт животных. В брюшной области темно-коричневые волосы, которые практически не заметно, потому что, в общем, эта область доминирует цвет верблюжьей шерсти. Это цвет немного более открытыми для пах государства. Тело покрыто длинной и самой частой цвета kıllarıyla хвост, как правило, такого же цвета, как спинной меха. Но это длинный хвост, чтобы кончик цвет становится темнее. Цвет ноги сравнительно короткие, хвост того же цвета. Но немного темнее, чем хвост. области головы и уши, тело, чем открытое и покрыты короткими волосками. краям носа, как верхние веки глаз и волос найдены в нижней челюсти в виде усов. Однако, количество волосков в носу, веки и нижняя челюсть очень мало людей в bıyıklardan. Ноги, имеет пять пальцев, ноги подошвами, а когти очевидна. Gerdanlarında от нижней челюсти или верхней части передней ноги распространяется на базе белого пятнышка. левую вилку параллельно друг другу распространяется на обратной стороне этого месте.
 елый галстук-бабочку под его шею, чтобы посмотреть в ноги, как бифуркация различных древесины Sansarı'ndan пятно. ухо не треугольной формы с закругленными концами. Кончик носа и ярко-розовый цвет.
Boynunun altındaki beyaz papyon görünümündeki leke Ağaç Sansarı'ndan farklı olarak bacaklara kadar çatallanma yapmaktadır. Kulak uçları yuvarlak değil üçgen biçimindedir. Burun ucu parlak ve pembe renklidir.

Sistemetik:

Takım: Carnivora ( Yırtıcılar )
Familya: Mustelidae ( Sansargiller )
Altfamilya: Mustelinae ( Sansarlar )
Cins: Martes ( Sansar )
Tür: Martes foina ( Kaya Sansarı )
Alttür: " Martes foina syriaca (Nehring, 1902) "

Hiç yorum yok: